Binnenterrein Forum

Van april tot begin september 2012 is het binnenterrein achter de huizen aan de Poelestraat noordzijde, Grote Markt oostzijde, de zuidzijde van de Popkenstraat en de westzijde van de Schoolstraat archeologisch onderzocht. Dit onderzoek is uitgevoerd door ARC bv in samenwerking met de stichting RAAP, de gemeente Groningen en de stichting Monument & Materiaal. Momenteel worden de gedane vondsten schoongemaakt en geconserveerd. Veel aandacht wordt er ook geschonken aan het schoonmaken en documenteren van houten constructiedelen. Van een aantal waterputten is de houten 'fundering' of 'onderslag' meegenomen. Vaak zijn dat planken of balken die hergebruikt zijn. Nadat ze grondig gewassen zijn, worden ze uitvoerig gedocumenteerd (getekend en gefotografeerd). Bijzondere vondsten zijn tot nu toe twee delen van een scheepsromp, die in Delft geconserveerd zullen gaan worden.

GroningerForum 100834D

GroningerForum 100835D